söndag 24 november 2013

Getostrulle med potatis serverad med helstekt hästfilé samt rödvissås & rödbetssallad

Varmrätten
Getostrulle med potatis
1 smördegsrulle
600 gram potatis
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
3 msk smör
salt (ca 1tsk)
100 gram Chevré (getost)
Pensling: 1 msk smält smör, flingsalt, rosmarin.

  • Sätt ugnen på 225°. Värm en stekpanna eller wok. Rulla ut smördegen på sitt papper på en plåt.
  •   Skala potatisen, riv den grovt. Lägg klyftorna i vitlökspressen, hacka rosmarin.
  •  Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med vitlök och rosmarin under omrörning några minuter. Potatisen steks bara helt lätt och ska inte packa ihop sig, lufta den med ett par gafflar och (häll upp den på en tallrik för att svalna om rullen förbereds för nästa dag) häll upp och fördela den över degen.
  • Salta och smula över getosten och rulla ihop löst (svep rullen i pappret om den inte ska gräddas direkt).
  • Pensla med smält smör, strö över rosmarin och flingsalt och grädda mitt i ugnen 20 min. Servera rullen nygräddad i bitar och gärna tillsammans med en ”sås” på naturell yoghurt.
Getost rulle med potatis


Helstekt Hästfilé

ca 1 kg kött
salt & peppar
smör
  • salta och peppra köttet.
  • bryn lätt på sidorna i en panna med smöret
  • sätt en stektermometer på 55 grader
  • grädda i mitten av ugnen på 150 grader tills stektermometern piper ca 40 minuter
  • låt köttet vila i ca 15 minuter innan du delar i önska stora bitar.
Servera detta med rödvinssås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar